Egyedi gardróbszekrény készítés

Az Ön lakásához, szobájához igazított, méretre szabott szekrényekkel maximalizálhatja a rendelkezésre álló helyet: az egyedi gardróbszekrény készítés megoldja a kérdést, gardróbszekrény tolóajtós tükrös vagy járható kivitelben kielégít minden igényt +36 70 243 9439.

Akik meglátják weboldalunkon az egyedi gardrób előnyeit és felkeresnek minket, megvalósítjuk álmaikat az elképzelt bútorok gyártásával és beépítésével.

A szekrény fontos szerepet játszik a ruhák, cipők, ágyneműk és egyéb eszközök tárolásában. Ezért nagyon fontos a helykihasználás és a praktikum, kiváltképpen egy kis lakásban, mondjuk egy panelben. Munkánk nagy része a háziasszonyok ötletein alapul, de nem ritka, hogy az egész családot be tudjuk vonni a tervezésbe.

Függetlenül attól, hogy nagyobb vagy kisebb lakásokról van szó, az optimális tárolás és helykihasználás a legfontosabb szempont, amely könnyen megoldható egy optimálisan megtervezett szekrény kialakításával és felszerelésével. Az egyedi beépített szekrények előnye, hogy meghatározott helyre és méretre készíthetők, és egyetlen hasznos cm-t sem veszítünk el.

A praktikum figyelembe veszi a tárolási funkciókat és a falak egyedi kialakítását. Néha szükség van egy speciális elem telepítésére, de az ügyféllel együtt meghatározzuk a polcok és fiókok ideális típusát és helyét is.

Beépített szekrény tervezése

4 egyszerű lépésben szoktuk előkészíteni az egyedi gyártású szekrények gyors és egyszerű tervezését. Ha konkrét kérdése van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk a további tanácsért és segítségért.

1. Méretek meghatározása

Válassza ki a szekrény méretét, színét és anyagát. Készséggel állunk rendelkezésére, ha segítségre van szüksége az Ön igényeinek, stílusának megfelelő anyag és szín kiválasztásában.

gardróbszekrény egyedi méretre

Tippünk: A szekrény megfelelő összeszerelésének biztosítása érdekében hagyjon 3 cm-es szerelési távolságot a falhoz.

2. Fiókok, belső elrendezés

A belső rekeszek, fiókok és polcok mérete és elrendezése úgy alakítható ki, hogy megfeleljen az Ön egyéni igényeinek.

gardróbszekrény belső kialakítása

Tippünk: Azt javasoljuk, hogy a szélesség ne haladja meg az 1 métert.

3. Belső szerelvények

Különféle egyedi szolgáltatásaink praktikus megoldásokat kínálnak a funkcionális szekrény belső terei számára.

gardróbszekrény szerelvények

Tippünk: Egyes belső szerelvények különleges követelményeket támasztanak a fiókok méretétől függően. Az akasztók, elválasztó elemek, kihúzható tárolók egyeztetése célszerű.

4. Frontok

Választhat, hogy szekrényéhez egyes, dupla- vagy tolóajtók illeszkedjenek. Fiókokat is kínálunk belső és külső lehetőségként a bútor kiegészítéseként.

Egyedi gardróbszekrény készítés 2

Az egyedi gardróbszekrény készítés tervezési fázisa

Az első lépésből kiindulva mindenkinek ismernie kell az általános szekrény alkotóelemeit. Ez a lépés a típus kiválasztásával foglalkozik.

Az alábbi lista az alapkomponenseket és azok felhasználását sorolja fel:

1. Korpusz: ez alkotja a szekrény alapszerkezetét.

2. Függesztő rudak

Ezeket a rudakat alapvetően ruhák felakasztására használják, a rudak alatti magasság a követelményeknek megfelelően vagy az alábbiak szerint alakul:

 • Teljes függesztés (kb. 1,7 méterig)
 • ½ függesztés (kb. 1 méterig)
 • ¾ függesztés (kb. 1,500 méterig)

3. Fix polcok

Ezek olyan helyek, amelyeket általában ruhák tárolására használunk.

A hosszuk lehet 15 cm-40 cm vagy az adott követelményhez illeszkedő

4. Állítható polcok

Ezek a polcok kisebb holmik tárolására szolgálnak, de a felettük lévő tér megnövelhető, és más célokra is felhasználható.

5. Fiókok

A fiók a szekrény azon része, amelyet általában olyan holmik tárolására használunk, amelyeket nem akarunk megjeleníteni, vagy nagyon kis méretűek.

A szekrény elemeinek felsorolása után a következő feladat, hogy feltegyünk magunknak néhány kérdést, amelyek segítenek abban, hogy kialakítsuk a belső helyet a szekrényben.

A szekrény méretezéshez a kérdések pl. a következők:

 • Ideális akasztós szekrény méretek?
 • Mennyi az akasztós szekrény mélysége?
 • Mik a járható gardrób méretei?
 • Mi az ideális polcmagasság?

A helyi adottságok gyakran mindent meghatároznak. A rendelkezésre álló mozgástér a lakás és a helyiségek belső kialakításától nagy mértékben függ.

Ha megvan, hogy hová szeretnénk gardróbot, akkor már csak ki kell választanunk a típusát.

 1. Különálló gardróbszekrény
  Szinte minden házban megtalálható ez a legalapvetőbb és legrégibb szekrénytípus. Az ilyen típusú szekrények alapmagassága 210 cm-230 cm. Ez egy jó lehetőség azoknak, akik sűrűn költöznek, ezt a szekrényt ugyanis magukkal vihetik.különálló gardróbszekrény
  Ezek a szekrények különféle anyagokból kaphatók, például műanyagból, fémből és fából, különféle front anyagokkal.
 2. Egyedi beépített gardróbszekrény
  Ezek a szekrények általában a padlótól a mennyezetig érnek. Manapság az emberek előnyben részesítik a teljes magasságú szekrényt a régi, hagyományos szekrényekkel szemben.
  Egyedi beépített gardróbszekrény
  A teljes magasságú szekrények általában falra vannak szerelve, ezért kisebb helyet foglalnak a lakásban. Ezek a szekrények a szoba esztétikáját is javítják azáltal, hogy elegánsnak és remekül be lehet őket rendezni.

  Ezek a szekrények 2 típusban kaphatók:
  – Teljes panel szekrény
  – Felső szekrénnyel

 3. Gardróbszekrény tolóajtóval
  Ha nincs hely, az emberek inkább a tolóajtós szekrényeket használják, mivel ez kevesebb helyet foglal el nyitáskor, mint más szekrények. Nagyon elegáns és kifinomult megjelenést kölcsönöz a térnek.
  Gardróbszekrény tolóajtóval
 4. Járható gardrób
  A gardróbok luxuskategóriájának jelképe, ezeket a szekrényeket csak akkor lehet felépíteni, ha nagyon sok hely van a lakásban. Általában egy tágas szobát gardróbszobává alakítanak át. Ebben a szekrényben, ami inkább egy külön helyiség, nagy mennyiségű polc, fiók és időnként fésülködő asztal, illetve szék is van.
  járható gardrób
  A szekrények 3 típusúak lehetnek: U alakúak, G alakúak és párhuzamosak.

A gardrób elhelyezése

TERVEZÉS! Most, hogy minden követelmény megvan, valamint a helyek száma és mérete, megkezdhetjük a tervezést.

Először készítse el a szoba alaprajzát, majd jelölje meg azt a területet, ahová a szekrényét el szeretné helyezni, de szem előtt kell tartania a következő irányelveket:

 • A szekrény hosszának meg kell felelnie az Ön igényeinek.
 • Elegendő helyet kell biztosítani a szekrény előtt (legalább 75 cm-t).
 • Ha a szekrény az ajtó / bejárat mellett van elhelyezve, legalább 50 cm-nyi helynek kell lennie a szekrény és a bejárat között.

Hol lenne ideális a szekrény?

 • Egyenes fal
 • Bal sarok
 • Jobb sarok

Az elhelyezés meghatározása után képzeljen el több tervezési lehetőséget, szem előtt tartva az alapvető követelményeket.

A szekrény anyagának kiválasztása

Miután végzett a tervezéssel, a következő feladat, hogy kiválassza a külső és a belső anyagokat. Néhány anyag, amelyek közül választhat:

A. Válassza ki a szekrény alapanyagát

Íme néhány általánosan használt alapanyag, amelyek közül választhatunk.

 • Rétegelt lemez
 • Farostlemez
 • Közepes vagy nagy sűrűségű farostlemez (MDF / HDF)

Rétegelt lemez

A rétegelt lemez a legelőnyösebb anyagválasztás az egyedi szekrények gyártásához. A rétegelt lemezek úgy készülnek, hogy a lapokra vágott farétegeket (más néven réteg) kombinálják kötőanyaggal. A használt kötőanyag általában valamilyen gyanta.

A piacon többféle rétegelt lemez kapható.

Nedvességállóság szempontjából van:

 • Vízálló rétegelt lemez
 • Hajóépítő rétegelt lemez: ezt általában vizesblokkban használják, jellemző felhasználásuk a konyha, fürdőszoba.

Farostlemez

A farost lap olyan mesterséges anyag, amelyet faaprítékból, faforgácsból és fűrészporból készítenek. Ezt az anyagot széles körben használják irodai helyiségekben bútorok készítésére.
farostlemez

Az előrétegelt farostlemez nagyobb élettartamú, mint a nem laminált farostlemez. Ez a fajta fa különböző sűrűségű, színű és viszkozitású.

Közepes nagy sűrűségű farostlemez (MDF / HDF)

Ez egy másik típusú fa, amelyet úgy állítanak elő, hogy rostrészecskéket kötőanyag segítségével ragasztják össze. Nagyobb szilárdságú, mint a forgácslap, és olcsóbb is. Az MDF lapot nem nagyon befolyásolja az időjárás változása.
MDF lemez

A szekrény fedőanyagának (dekor) kiválasztása

Olyan anyagokat használhat, amelyek megfelelnek a szoba dekorációjának, és elegánssá és előkelővé teszik azt. Íme néhány a gyakran használt anyagok közül, amelyek közül választhat.
laminált dekor

 • Laminált bútorlap dekor színekkel
 • (Színes) üveg / tükör
 • Tömörfa
 • Rattan, bambusz
  tükrös gardróbszekrény

Egy biztos: bármilyen elképzelése is van az elképzelt ideális gardróbszekrényről, mi megvalósítjuk Önnek, ami a lakásában megvalósítható.